Expertii Comisiei Europene (CE) si cei ai Fondului Monetar International (FMI) vor analiza sambata si duminica forma finala a proiectului de lege unitara pentru salarizarea bugetarilor si vor prezenta un punct de vedere oficial in acest sens, a declarat presedintele BNS, Dumitru Costin.
"In cel mai scurt timp, textul de lege trebuie sa plece catre Comisia Europeana. Sambata si duminica expertii FMI si cei ai Comisiei Europene vor analiza textul de lege ce va fi aprobat in guvern. Legea va ajunge luni in Parlament", a spus Costin, citat de NewsIn.

Liderul BNS a adaugat ca, pentru ca legea sa poata fi aplicata, "este obligatoriu sa se reduca posturile in sistemul bugetar".

"Ordonatorii de credite trebuie sa-si faca ordine. Trebuie simplificat aparatul de stat pentru a se putea reduce cheltuielile prin diminiuarea functiilor de sefi de birou, sefi serviciu si directori", a explicat Costin.

Pe de alta parte, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, declara la finalul discutiilor de vineri ca salariile aferente celei de-a 2-a pozitii din grila legii unitare de salarizare au fost diminuate prin reducerea coeficientului de la 11,8 la 11,6.

Potrivit ultimei variante a grilei, premierul este trecut pe cea de-a doua treapta, alaturi de presedintii celor doua camere parlamentare, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, al Curtii Constitutionale, presedintele CSM, procurorul general si seful Curtii de Conturi.

Presedintele Cartel Alfa a mai spus ca au fost operate corectii "in jos" si in ce priveste coeficientii angajatilor din justitie la functiile de conducere, astfel incat raportul dintre salariile pentru functiile de conducere si cele de executie "sa nu exceleze".

Hossu a precizat ca sindicatele au convenit cu guvernul ca incompatibilitatile prevazute pentru functionarii publici sa fie redefinite, astfel incat sa ramana in dreptul acestora doar incompatibilitatea "pe domeniul in care activeaza, si nu incompatbilitatea globala existenta in prezent".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri