Premierul Emil Boc a discutat cu ministrii pe marginea amendamentelor aduse legilor pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea si despre modul in care acestea au fost inserate in text, urmand ca proiectele de acte normative sa fie trimis la Parlament maine dimineata.
Premierul Emil Boc si ministrii Muncii, Justitiei, Finantelor si Educatiei au discutat ieri timp de aproximativ trei ore, la Palatul Victoria, pe marginea ultimei forme pe care a luat-o Legile, dupa ce au fost introduse amendamentele convenite.

Cele trei proiecte asupra carora Guvernul isi va angaja raspunderea sunt Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri noaptea, dupa sedinta de Guvern, ca cele mai multe amendamente au fost formulate la proiectul Legii salarizarii unice si la cel al educatiei nationale.

Vineri seara, in urma unor noi negocieri cu sindicatele pe marginea Legii salarizarii, Guvernul a acceptat ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015, de la nivelul actual de 600 lei, iar coeficientul 1 sa fie egal cu salariul minim pe economie, a declarat, vineri seara, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Sindicatele cerusera initial ca salariul minim pe economie valabil pentru 2010 sa creasca la 720 lei, dar patronatele au anuntat ca nu accepta mai mult de 650 lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri