Premierul Emil Boc si ministrii Muncii, Justitiei, Finantelor si Educatiei au discutat ieri timp de aproximativ trei ore, la Palatul Victoria, pe marginea ultimei forme pe care a luat-o Legile, dupa ce au fost introduse amendamentele convenite.

Cele trei proiecte asupra carora Guvernul isi va angaja raspunderea sunt Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.

Premierul Emil Boc a declarat miercuri noaptea, dupa sedinta de Guvern, ca cele mai multe amendamente au fost formulate la proiectul Legii salarizarii unice si la cel al educatiei nationale.

Vineri seara, in urma unor noi negocieri cu sindicatele pe marginea Legii salarizarii, Guvernul a acceptat ca salariul minim pe economie sa creasca la 705 lei in 2010 si la 1.100 lei in 2015, de la nivelul actual de 600 lei, iar coeficientul 1 sa fie egal cu salariul minim pe economie, a declarat, vineri seara, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Sindicatele cerusera initial ca salariul minim pe economie valabil pentru 2010 sa creasca la 720 lei, dar patronatele au anuntat ca nu accepta mai mult de 650 lei.