A zecea luna de scadere pentru productia industriala: -6,9% in iulie

Productia industriala a scazut pentru a zecea luna consecutiv, indicele din iulie indicand o scadere cu 6,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

Productia din industria extractiva s-a redus cu 16% in iulie 2009 fata de luna similara a anului trecut, iar cea din industria prelucratoare a scazut cu 7,3%.

Totodata, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 8,9%.

Pe marile grupe industriale, productia din sectorul bunurilor de folosinta indelungata s-a diminuat cu 15,4%, in aceeasi perioada, cea de bunuri intermediare, cu 9,9%, iar productia de bunuri de uz curent s-a contractat cu 8,4%, in timp ce industria energetica a produs cu 2,8% mai mult.

Productia bunurilor din sectorul bunurilor de capital a stagnat la nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Fata de luna iunie, productia industriala, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, s-a mentinut in iulie la acelasi nivel, ca urmare a cresterilor din industria extractiva, cu 3,2%, si industria prelucratoare, cu 1,5%, care au compensat scaderile de 2,3% din productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat.

In primele sapte luni, productia industriala ajustata a scazut cu 9,7% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, ca urmare a scaderilor importante din industria prelucratoare si industria extractiva.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri