Numarul somerilor din Iasi a crescut cu 37% in ultimele 12 luni, atingand un nivel record. Astfel, la sfarsitul lunii august, erau inregistrati peste 22.000 de somenri in judetul Iasi.
"Suntem intr-un context nou, ne confruntam cu o criza mondiala care nu putea sa nu aiba repercusiuni si in Romania. Domeniile cele mai afectate de disponobilizari sunt constructiile si confectiile. Exista insa un echilibru pentru ca in aceleasi domenii primim si cele mai multe oferte de locuri de munca", a declarat Maria Cabalau, directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Iasi, potrivit NewsIn.

In primul an de criza economica in Romania, in perioada septembrie 2008 - august 2009, numarul de someri a inceput sa creasca semnificativ in judetul Iasi incepand cu luna octombrie 2008.

La sfarsitul lunii februarie 2009 erau inregistrati 19.700 de someri, cu aproape 3.400 mai multi decat in octombrie 2008, potrivit evidentelor Directiei Judetene de Statistica Iasi.

In perioada martie - mai 2009, numarul de someri a cunoscut o usoara scadere, dar in luna iunie a crescut, din nou, si a ajuns la peste 20.000 de persoane ramase fara loc de munca.

Trendul ascendent s-a pastrat si in lunile iulie si august, numarul de someri inregistrat fiind cu 6,4% si, respectiv 9%, mai mare decat in luna iunie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Fitch își revizuiește estimările privind economia: cum arată noua estimare
Setari Cookie-uri