Sistemul energetic autohton dispune de tehnologii depasite si de randamente de functionare reduse, ceea ce a dus la cresterea tarifelor la energie si gaze, a declarat Petru Lificiu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE)
"Important este ca a exploata un sistem energetic acum, cu aceste tehnologii depasite, cu randamente de functionare reduse, inseamna necesar mare de investitii si presupune, din punctul nostru de vedere si al consumatorului, preturi si tarife mari. Trebuie sa ne situam in Europa pe un domeniu concurential bun", a spus Lificiu, citat de NewsIn.

In ceea ce priveste crearea celor doua companii ce vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic, Lificiu considera ca acest lucru inseamna ca Romania, din punct de vedere energetic, va putea face fata gigantilor energetici din Europa.

El a adaugat ca "vor fi foarte atenti la monitorizarea sistemului, la concentrarea anti-trust, la pachetul legislativ, dar si in privinta monopolului de energie".

De asemenea, presedintele ANRE considera ca operatorii dadeau dovada uneori de o "nesinceritate tehnica", ceea ce era foarte greu de stapanit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban anunță creșterea pensiilor: Vom decide cu cât după analizele economice
Setari Cookie-uri