Toate subventiile acordate sectorului agricol ar putea fi sistate la nivelul Uniunii Europene, dupa 2013, insa Romania va incerca la reuniunea ministrilor agriculturii de la Budapesta prelungirea acestora, a spus Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii.
"La grupul de la Visegrad de la Budapesta, impreuna cu tarile baltice, vom incerca sa mentinem subventiile si dupa anul 2013, pentru ca exista pericolul ca dupa acest an sa nu se mai acorde nicio subventie in agricultura", a subliniat ministrul, citat de NewsIn.

El a spus ca sistarea acordarii subventiilor din agricultura nu este o initiativa a Uniunii Europene, ci o presiune venita din partea Organizatiei Mondiale a Comertului.

Potrivit ministrului agriculturii, Comisia Europeana (CE) a respins solicitarea Romaniei de a prelungi acordarea ajutoarelor de stat din agricultura dupa anul 2009, astfel, din 2010 nici in sectorul de irigatii nu se vor mai acorda subventiile, fiind necesara gasirea unor solutii alternative pentru a sprijini sectorul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri