"In acest moment, avem o rata a somajului de circa 6,3-6,4%, iar aceasta este, totusi, controlabila. La rectificarea bugetara, am adaugat in bugetul pentru somaj sumele necesare pentru plata acestuia. Daca situatia economica va inregistra un usor progres in ultimul trimestru s-ar putea sa nu folosim toate sumele alocate", a spus Sarbu, citat de NewsIn.

"Eu cred ca somajul se va incadra in limitele preconizate de CNP, adica vom avea circa 620.000 de someri, si cred ca somajul nu va continua sa creasca anul viitor", a adaugat el.

Ultimele statistici publicate arata ca numarul de someri a crescut in iulie pentru a 13-a luna la rand, cu 23.632 pana la 572.562, nivel maxim al ultimilor cinci ani si o luna. Rata somajului a urcat la 6,3%, de la 6% in iunie.

Pe fondul cresterii somajului si scaderii contributiilor, Guvernul a decis la rectificarea bugetara din august majorarea cheltuielilor prevazute in bugetul pentru somaj cu 895,3 milioane lei.

La inceputul lunii iunie, ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara ca rata somajului ar putea ajunge la sfarsitul anului, intr-un scenariu pesimist, la 8%, ce ar corespune unui numar de 720.000 de someri.