Astfel, numarul de someri a crescut in august pentru a 14-a luna la rand, cu 29.111 pana la 601.673, nivel maxim al ultimilor cinci ani si doua luni. Rata somajului a urcat la 6,6%, de la 6,3% in iulie, potrivit NewsIn.

"Cea mai mare rata a somajului se inregistreaza in judetul Vaslui, respectiv 12,5%, iar cea mai mica in Ilfov - 1,8%", a spus Bian si a adaugat ca Agentia este pregatita sa contribuie la cresterea gradului de ocupare prin programele desfasurate si fondurile atrase.

Ministrul muncii, Marian Sarbu, declara ca numarul somerilor va ramane in acest an in limita prevazuta de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), de 620.000, si estima ca somajul "nu va continua sa creasca" anul viitor.

Pe fondul cresterii somajului si scaderii contributiilor, Guvernul a decis la rectificarea bugetara din august majorarea cheltuielilor prevazute in bugetul pentru somaj cu 895,3 milioane lei.

La inceputul lunii iunie, ministrul Muncii, Marian Sarbu, declara ca rata somajului ar putea ajunge la sfarsitul anului, intr-un scenariu pesimist, la 8%, ceea ce ar corespune unui numar de 720.000 de someri.