Federatiile sindicale care ii reprezinta pe politisti, personalul sanitar, cadrele didactice si functionarii publici vor face greva generala pe 5 octombrie, din cauza nemultumirilor legate de proiectul Legii unice a salarizarii.
Potrivit liderilor de sindicat, la greva generala ar urma sa participe 800.000 de bugetari.

Greva va fi precedata, pe 15 septembrie, de pichetarea Parlamentului, scrie NewsIn.

"Scopul protestelor este stoparea Guvernului de a-si asuma raspunderea guvernamentala in fata Parlamentului si a Senatului pe prezentul proiect al legii cadru pe salarizarea unitara, renegocierea unei legi a salarizarii cadru unitare pentru toti salariatii din sectorul bugetar care sa tina cont de principiile pe care ni le-am asumat cu totii acum cateva luni, stoparea disponibilizarilor in sistemul patru si neacceptarea concediilor fortate fara plata in acest an", a explicat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

Liderul FSLI a mai spus ca actiunile de protest vor continua printr-o serie de activitati revendicative ce vor culmina cu neparticiparea membrilor de sindicat la actiunile din perioada alegerilor. "Noi consideram ca pe data de 22 noiembrie sa solicitam colegilor nostri sa nu se implice in actiunile tehnice de la alegerile prezidentiale", a spus Cornea.

Anunturile au fost facute, joi, dupa intalnirea liderilor principalelor confederatii sindicale.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri