CNIPMMR solicita modificarea proiectului de OUG pentru completarea Codului Fiscal si cere scutirea de impozit pentru profitul reinvestit pe o perioada de cel putin 5 ani, si nu pana la data de 31 decembrie 2010 cum este prevazut in proiectul de act normativ, a declarat Ovidiu Nicolescu.

Potrivit presedintelui Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, extinderea masurii pana la cinci ani este necesara pentru a acorda timp agentilor economici pentru a-si finaliza investitiile.

De asemenea, membrii CNIPMMR solicita extinderea domeniului investitiilor eligibile prevazute in proiectul de act normativ pentru completarea Codului Fiscal.

"Din punct de vedere al investitiilor eligibile IMM-urile considera ca este insuficienta includerea doar a unei subgrupe, in vreme ce in catalogul elaborat de Ministerul Finantelor Publice in momentul de fata avem in Romania 40 de subgrupe cu investitii eligibile pentru finantarea din profitul reinvestit" a spus Nicolescu.

Astfel, CNIPMMR vrea sa fie introduse toate investitiile care sunt facute de IMM-uri pentru obtinerea de venituri impozabile in special pentru dezvoltarea constructiilor civile, catre tot ceea ce asigura mentinerea locurilor de munca actuale. De asemenea, trebuie introduse si investitiile care au ca rol cresterea ocuparii fortei de munca, investitiile in materiale de constructii cat si cele in productia si achizitia de mijloace fixe necesare dezvoltarii obiectului de activitate al intreprinderilor.

Potrivit membrilor CNIPMMR , realizarea extinderii domeniului investitiilor eligibile va avea efecte benefice asupra dezvoltarii economiei nationale.

"Sa iei in calcul doar o singura subgrupa care se refera la achizitia de echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru nu pot decat sa duci la marirea somajului. Desi in nota de findamentare a proiectului se arata ca prin retehnologizarea companiilor se doreste cresterea numarurlui de anhajati, cu totii stim ca mai multe echipamente tehnologice insemana mai putini oameni care lucreaza, si nu mai multi" a declarat vicpresedintele CNIPMMR, Florea Pirvu, citat de NewsIn.

Acesta a mai spus ca acest proiect de ordonanta nu ajuta direct IMM-urile avand aplicabilitate doar la companiile cu buget mare de investitii in utilaje.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Aplicatie mobila pentru "Testul IMM". Cum functioneaza?