Premierul Emil Boc a avut o disputa verbala cu secretarul general al Ministerului pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti, pe tema dificultatilor privind procesarea dosarelor depuse pentru Programul Prima Casa, Boc cerandu-i secretarului general sa nu il ia "peste picior".
Prim-ministrul a declarat, la inceputul intrevederii de la Palatul Victoria cu reprezentantii Fondului de Garantare, ca i-a convocat pentru ca exista "foarte multe nemultumiri" privind procesarea dosarelor care ajung la Fond.

"Mail-ul mi-e practic blocat de sesizari si foarte multi vin si ne spun ca pierd avansurile pe care le-au inaintat in diverse precontracte, ca pierd celelalte acte pe care le-au intocmit, din cauza faptului ca dureaza foarte mult procedura. Scopul acestei intalniri este precis: sa scurtam la maximum durata", a declarat Boc.

El a spus ca, potrivit datelor trimise de Fond, exista 2.614 de solicitari pentru programul Prima Casa, dintre care 1.414 sunt rezolvate, 429 avizate si 774 sunt in lucru, scrie NewsIn.

"Am avut tot felul de observatii, ba ca se poate pe procedura de urgenta, nu ar exista o procedura de urgenta... dureaza o luna, doua... deci nu exista...", a spus Boc. "Nu, nu exista...", a replicat secretarul general al Ministerul pentru IMM-uri, Ioan Hidegcuti. "Stati asa, acum nu ma luati de....", a spus premierul. "Nu, Doamne fereste...", a venit replica lui Hidegcuti.

"Peste picior...", a continuat premierul reprosul, argumentand ca datele pe care le are le-a primit de la cetatenii nemultumiti. "Sunt oferite de oameni care mi-au dat documente si care mi-au spus: am trimis in luna iulie, nu am primit nici macar un raspuns. Programul acesta il demonetizam, il pierdem ca si credibilitate daca noi nu respectam termenele, pentru ca toata lumea arata spre Bucuresti, spre Fond, arata inspre noi ca sunt blocate dosarele", a spus Boc.

Presedintele Fondului de Garantare, Aurel Saramet, a declarat ca din momentul preluarii unui dosar si pana la aprobarea acestuia angajatii Fondului se incadreaza in termenul de cinci zile, daca dosarele sunt complete.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri