Urmare a solicitarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, seful statului a adresat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, cererea privind declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a fostului ministru al APAPS, Ovidiu Musetescu, informeaza Administratia Prezidentiala, potrivit NewsIn.

Procurorul general Laura Kovesi a cerut, pe 29 iunie, presedintelui declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale pentru Ovidiu Musetescu, fost sef APAPS si fost ministru, in legatura cu privatizarea S.C. Alro S.A. Slatina si S.C. Alprom S.A.

Procurorul general, sesizat prin referatul Directiei Nationale Anticoruptie, a solicitat presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Musetescu Tiberiu - Ovidiu, fost presedinte al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS) si membru al Guvernului in perioada 2001-2003 - pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 248 C.p rap. la art. 2481 din Codul Penal si stabilirea cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul este actionar, comisa in cazul actiunii de privatizare a S.C. Alro S.A. Slatina si S.C. Alprom S.A., in dosarul nr. 54/P/2005 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, se arata in comunicatul Parchetului General.

In cauza exista indicii ca subevaluarea pachetului de actiuni detinut de stat la cele doua societati s-a realizat, in lipsa unui mediu concurential, prin modificarea strategiei de privatizare, lipsa de transparenta si acordarea dreptului de blocaj actionarului minoritar, sustin procurorii.

Intrucat la data savarsirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmarire penala, Musetescu Tiberiu – Ovidiu avea calitatea de membru al Guvernului, s-a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor in vederea formularii cererii de incepere a urmaririi penale, se mai arata in comunicat.

Ovidiu Musetescu, pentru care procurorii cer inceperea urmaririi penale, este cel mai important nume vizat de anchetatori in urma actelor premergatoare efectuate in dosarul in care este verificata privatizarea ALRO Slatina, au explicat surse judiciare, pe 29 iunie.

Aceleasi surse declarau ca, in functie de avizul dat de seful statului, procurorii DNA vor decide in ce mod vor continua ancheta in legatura cu privatizarea Alro.