"Executivul a analizat in sedinta de astazi (duminica n.r.) aproximativ un sfert dintre amendamentele primite la Legea Educatiei, urmand ca prim-ministrul, ministrul Educatiei si echipe de specialitate sa analizeze in continuare restul amendamentelor pentru a le prezenta maine spre aprobare in cadrul unei noi sedinte de Guvern", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, citata de NewsIn.

Purtatorul de cuvant a precizat ca la proiectul de Lege privind salarizarea unitara au fost formulate in total 773 de amendamente, dintre care au fost acceptate 39. In ceea ce priveste proiectul de Lege privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, au fost formulate in total 294 de amendamente, din care 69 au fost primite de la Senat si 225 de la Camera Deputatilosr. Au fost acceptate de Guvern 34 - unul de la Senat si diferenta de la Camera.

Guvernul s-a reunit pentru a analiza amendamentele depuse de parlamentari la legile pentru care s-a decis asumarea raspunderii.

Sambata, 13 septembrie, premierul a convocat la Palatul Victoria liderii principalelor confederatii sindicale, pentru a discuta pe marginea amendamentelor depuse la Legea unica de salarizare in sistemul bugetar. Boc le-a solicitat sindicalistilor sa renunte la greva generala programata pentru 5 octombrie.

In urma discutiilor, Executivul a acceptat, potrivit sindicalistilor, sa introduca in Legea unitara o prevedere care sa permita efectuarea de corectii la actul normativ pana in 30 iunie 2010, de catre o comisie interministeriala constituita in acest scop.

Executivul a decis, saptamana trecuta, ca isi va angaja raspunderea pe Legea educatiei nationale, Legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice si pe Legea privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor cu Comisia Europeana si FMI.