Ministerul Muncii a anuntat ca, din cele 634 de proiecte pentru dezvoltarea resurselor umane selectate pentru a fi finantate din fondurile comunitare alocate pe 2008, au fost semnate contracte pentru 446 dintre ele, in valoare de 487 milioane euro.
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) din Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a mai precizat ca 40% din cele 188 de proiecte selectate se afla in proces de contractare (verificarea documentelor primite, obtinerea avizelor ex-ante, control financiar preventiv propriu), iar pentru restul de proiecte ale caror contracte nu au fost inca semnate, potentialii beneficiari nu au depus, deocamdata, documentele necesare, desi Autoritatea le-a trimis notificari.

In plus, 99 de proiecte au fost selectate si urmeaza sa primeasca finantari din alocarea pe 2009. In 2008, Autoritatea de profil a lansat 72 de linii de finantare de 1,2 miliarde euro. Din cele 2.842 de proiecte au fost alese 733, in valoare de 757 milioane euro, anunta NewsIn.

Din acestea 244 sunt proiecte strategice, cu valoare eligibila intre 500.000 euro si 5 milioane euro, si 489 sunt de tip grant, cu valoare intre 10.000 euro si 500.000 euro.

"Pentru aceste proiecte, platile efectuate catre beneficiari se ridica la o valoare totala de 49,76 milioane euro, dintre care 47,11 milioane euro reprezinta prefinantari si 2,65 milioane euro reprezinta rambursari", se mai precizeaza in comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri