Deficitul bugetar dupa primele opt luni este estimat la aproximativ 4,4% din Produsul Intern Brut (PIB), a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.
Ministrul a precizat ca datele finale privind executia bugetara la opt luni vor fi cunoscute abia spre sfarsitul acestei luni, potrivit NewsIn.

Dupa primele sapte luni, deficitul bugetului general consolidat ajunsese la 17,6 miliarde lei (4,2 miliarde euro), sau 3,5% din Produsul Intern Brut revizuit, dupa ce cheltuielile au sporit cu 7,4%, la 109,8 miliarde lei, iar veniturile au scazut cu 6,9%, la 92,2 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor.

Autoritatile romane si Fondul Monetar International (FMI) au agreat, dupa misiunea de evaluare a Fondului din august, o noua tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an, de 7,3% din PIB, fata de plafonul de 4,6% din PIB fixat initial, in conditiile inrautatirii semnificative a prognozelor macroeconomice.

In prezent, Guvernul ia in calcul o contractie economica de 8,5% pentru acest an si o valoare a PIB de 497,3 miliarde lei, comparativ cu nivelul de 531,3 miliarde lei - la o scadere a PIB de 4% - prevazut anterior. Anul trecut, valoarea PIB-ului Romaniei a fost de 504 miliarde lei (136,8 miliarde euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri