Radu Berceanu a declarat ca daca anul viitor Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) nu va primi aproximativ 3,5% din PIB, mai mult decat in 2009, se va renunta la unele proiecte de infrastructura.
"Daca in bugetul pe 2010 nu vom face o cotitura importanta in ceea ce priveste finantarea si vom ramane la 1,5% din PIB, vom fi nevoiti sa oprim proiecte", a spus ministrul Berceanu, potrivit NewsIn.

Ministrul transporturilor si infrastructurii a dat exemplu Cehia, care primeste 4,7% din PIB pentru transporturi, adaugand ca in alte tari se ajunge la alocarea a 3,8%, chiar 4% din PIB.

Referitor la proiectele de autostrazi cu finantare din partea Bancii Europeane de Investitii (BEI), ministrul a mentionat ca 50% vine de la BEI, iar restul de la Guvern, precizand ca daca partea romana nu sprijina financiar, nici banii BEI nu vor putea fi cheltuiti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri