Investitorii strainii vor sa aduca in Romania 1,553 mld. euro in 2009

Agentia Romana a Investitorilor Straini a receptionat in acest an 22 de proiecte de investitii in Romania din partea mai multor investitori straini, cu o valoare totala de 1,553 miliarde de euro, a declarat secretarul general al agentiei, Raluca Gheorghe Anghel.
"ARIS a primit pana in prezent un total de 77 de proiecte din parte investitorilor straini, cu o valoare de 8,712 miliarde euro si un numar de noi locuri de munca de 35.690. Din aceste proiecte, efectiv intrate in anul 2009 sunt 22 de proiecte avand o valoare de 1,553 miliarde euro si 6.230 locuri de munca", a explicat Raluca Gheorghe Anghel, citata de NewsIn.

Potrivit acesteia, proiectele sunt pe domeniile energie, imobiliare, ambalaje si textile.

Directorul executiv al Consiliului Investitorilor Straina in Romania, Doina Ciomag, a declarat ca in Romania, chiar si in contextul crizei, sunt multi investitori straini care sunt interesati sa isi continue investitiile si sa ajute la relansarea economiei tarii.

"Romania este vazuta cu un calcul mai acut decat a fost vazuta pana acum, in sensul ca lucrurile sunt mult mai bine vazute si evaluate, atunci cand investitorii straini se gandesc la noi. Semnalul pe care noi acum il tragem este ca Romania trebuie sa faca un efort si sa gandeasca niste masuri concrete pentru a o readuce in interesul investitorilor straini", a spus Ciomag.

Aceasta a adaugat ca, in prezent, investitorii ar trebui isi orieteze resursele financiare catre agricultura, energie si constructii, in special in infrastructura.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri