Sindicatele din educatie vor propune modificarea Legii unice

Sindicatele din educatie care fac parte din Alianta Bugetarilor vor declansa noi proteste fata de Legea salarizarii unitare, in afara anuntatei greve generale din 5 octombrie, printre care propunere unei initiative legislative, prin strangere de semnaturi, pentru modificarea acestui act normativ, scrie NewsIn.
"Prin articolul 48, toate sporurile din contractele colective de munca, sporul de mediul rural, sporul de dirigentie si transele suplimentare sunt definitiv abrogate de la data publicarii legii in Monitorul Oficial, iar pana in 31 decembrie se abroga, prin articolul 49, gradatia de merit, salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul de suprasolicitare neuropsihica si indemnizatiile de conducere de la inspectorat si directori, directori adjuncti si sporul practica pedagogica", spune secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Liviu Marian Pop.

Sindicalistii spun ca vor recurge la orice forma de protest menita sa determine clasa politica sa elimine din textul legii de salarizare prevederile prin care sunt afectate veniturile personalului din invatamant. "Nu excludem nici greva generala pe termen nelimitat, dupa ce, pe 5 octombrie, guvernantii ne obliga sa protestam intr-o zi festiva (Ziua Educatorului - n.r.)", a declarat, pentru NewsIn, presedintele FSLI, Aurel Cornea.

Potrivit Constitutiei Romaniei, initiativele legislative populare sunt luate in considerare daca se cumuleaza cel putin 250.000 de semnaturi.
Primul pas al protestelor fata de Legea unica a salarizarii a fost facut marti, prin pichetarea Palatului Parlamentului, in timpul prezentarii textelor de lege pentru care Executivul si-a asumat raspunderea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri