Ministrul de Finante, Gheorghe Pogea a declarat, ieri, ca statul roman are suficiente resurse financiare pentru a plati salariile si pensiile si a apreciat ca nu exista motive pentru ca FMI sa nu aprobe plata catre Romania a urmatoarelor doua transe din imprumutul contractat.
Gheorghe Pogea a afirmat ca Romania si-a respectat angajamentele luate fata de Fondul Monetar International astfel incat acesta nu are motive sa blocheze plata urmatoarelor transe. "Atata timp cat ne facem treaba, nu cred ca ar avea motive", a spus Pogea, inainte de inceperea sedintei Biroului Permanent National al PDL, relateaza NewsIn.

Ministrul a precizat ca transele din septembrie si decembrie insumeaza 1,788 de miliarde de euro, acesti bani urmand sa fie folositi pentru finantarea deficitului bugetului consolidat.

Intrebat daca banii vor fi folositi si pentru ca statul sa asigure plata salariilor din sistemul public si a pensiilor, ministrul de Finante a raspuns: "Chiar daca este in criza, Romania are suficiente resurse sa plateasca pensiile si salariile".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Coronavirus: Cei mai bogaţi oameni ai lumii au pierdut 444 miliarde de dolari
Setari Cookie-uri