Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) deschide, in perioada 21 septembrie - 30 noiembrie 2009, cea de-a doua sesiune a Masurii 112 “Instalarea tinerilor fermieri”, cu o alocare financiara de 55 milioane de euro, potrivit unui anunt al Ministerului Agriculturii.
Potrivit Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR), suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 112 este de 25.000 euro / exploatatie, potrivit NewsIn.

La sesiunea anterioara de depunere, desfasurata in perioada 3 decembrie 2008-27 martie 2009, APDRP a primit 661 de proiecte pe aceasta masura, cu o valoare publica de 13.778.466 euro. De asemenea, potrivit datelor MAPDR, pana la sfarsitul lunii august au fost contractate 496 de proiecte cu o valoare publica de 9.990.969 euro.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Masura 112 sunt fermierii in varsta de pana la 40 de ani (neimpliniti la data depunerii Cererii de finantare), persoane fizice sau juridice care practica in principal activitati agricole. Exploatatia agricola aferenta acestora trebuie sa aiba o dimensiune economica cuprinsa intre sase si 40 UDE1 (Unitate de Dimensiune Economica, valoarea unei UDE este de 1200 euro), sa fie situata pe teritoriul tarii si sa fie inregistrata in Registrul fermelor/Registrul agricol.

Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri” are ca obiective generale imbunatatirea si cresterea competitivitatii sectorului agricol prin promovarea instalarii tinerilor fermieri si sprijinirea procesului de modernizare si conformitate cu cerintele pentru protectia mediului, igiena, bunastarea animalelor si siguranta la locul de munca. In plus, masura vizeaza imbunatatirea managementului exploatatiilor agricole prin reinnoirea generatiei sefilor acestora, fara cresterea populatiei active ocupate in agricultura.

Contributia publica aferenta totala a Masurii 112 este de 337.221.484 euro din care 20% reprezinta contributia Guvernului Romaniei si 80% contributia Uniunii Europene.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri