Vaccinul impotriva virusului AH1N1 (gripa porcina), numit Cantgrip, va fi disponibil incepand cu luna noiembrie, dar doar in circuit inchis, in cadrul campaniei de vaccinare demarate de Ministerul Sanatatii (MS).
In acest sens, pana la sfarsitul anului, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin. Campania de vaccinare a categoriilor cu risc va fi demarata in decembrie, informeaza reprezentantii MS.

Institutul Cantacuzino va face parte din Compania Farmaceutica Romana (CFR), un proiect initiat de ministrul Bazac in luna martie. Ministerul Sanatatii a anuntat atunci ca, in urma preluarii Antibiotice Iasi, va dezvolta CFR care va include, alaturi de producatorul de medicamente iesean, si Sanevid Arad, Unifarm si departamentele de vaccinuri din cadrul institutului Cantacuzino de la Bucuresti si Iasi.

Noua structura va fi creata dupa transferarea societatii Antibiotice prin Hotarare de Guvern de la AVAS la Ministerul Sanatatii. Conducerea CFR va fi asigurata de Ioan Nani, fostul director general al Antibiotice Iasi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri