Potrivit purtatorului de cuvant al santierului, Gemal Memtcea, Consiliul de Administratiei al companiei a stabilit un plan care va dura pana in luna decembrie, format din opt puncte.

Acesta prevede concedierea a 280 de persoane, pensionarea a peste 100 de angajati aflati la limita de varsta si reducerea sporurilor de conducere, scrie NewsIn.

Printre persoanele concediate se afla si circa o suta de muncitori straini, adusi pe santier anii trecuti, cand volumul mare de munca nu putea fi acoperit numai cu angajati locali.

Gemal Memetcea a declarat ca se are in vedere si diminuarea personalului expatriat, dar si reducerea fortei de munca din societatile subcontractorilor si din firmele subsidiare cu 25%.

Totodata, conducerea santierului ia in calcul trimiterea in somaj tehnic temporar a salariatilor care nu au de lucru.

La randul sau, liderul de sindicat al santierului, Marin Florian, a declarat ca nu poate accepta ca salariatii romani sa fie concendiati si sa ramana in instiutie cei straini.

Conducerea sindicatului a trimis o adresa ministrului Economiei, Adriean Videanu, pentru a se implica in rezolvarea problemelor. In caz contrar, angajatii ameninta ca vor demara actiuni de protest, prin declansarea grevei de avertisment.