Santierul Naval Daewoo Mangalia va disponibiliza 300 de angajati

Aproape 300 de angajati din cadrul Santierului Naval Daewoo Mangalia vor fi disponibilizati pana la sfarsitul acestui an, din cauza crizei financiare.
Potrivit purtatorului de cuvant al santierului, Gemal Memtcea, Consiliul de Administratiei al companiei a stabilit un plan care va dura pana in luna decembrie, format din opt puncte.

Acesta prevede concedierea a 280 de persoane, pensionarea a peste 100 de angajati aflati la limita de varsta si reducerea sporurilor de conducere, scrie NewsIn.

Printre persoanele concediate se afla si circa o suta de muncitori straini, adusi pe santier anii trecuti, cand volumul mare de munca nu putea fi acoperit numai cu angajati locali.

Gemal Memetcea a declarat ca se are in vedere si diminuarea personalului expatriat, dar si reducerea fortei de munca din societatile subcontractorilor si din firmele subsidiare cu 25%.

Totodata, conducerea santierului ia in calcul trimiterea in somaj tehnic temporar a salariatilor care nu au de lucru.

La randul sau, liderul de sindicat al santierului, Marin Florian, a declarat ca nu poate accepta ca salariatii romani sa fie concendiati si sa ramana in instiutie cei straini.

Conducerea sindicatului a trimis o adresa ministrului Economiei, Adriean Videanu, pentru a se implica in rezolvarea problemelor. In caz contrar, angajatii ameninta ca vor demara actiuni de protest, prin declansarea grevei de avertisment.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri