Presedintele Traian Basescu propune organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidentiale, pentru a consulta populatia in legatura cu reducerea Parlamentului la o singura camera, care sa aiba maximum 300 de parlamentari.
Seful statului propune reforma clasei politice exact in ziua in care isi pune scaunul la bataie.

Astfel, potrivit declaratiilor prezidentiale, acest referendum va fi organizat pentru “a-si putea implini promisiunile din Campania electorala 2004 cand le-a promis romanilor reforma clasei politice. (...) Dorim oirganizarea unui referendum national prin care sa consultam poporul pentru: reducerea Palamentului bicameral la un Parlament unicameral, reducerea numarului de parlamentari la maxim 300, Romania avand acum 471 parlamentari, data referendumului sa fie data alegerilor prezidentiale pentru a diminua costurile de consulatare a poporului”, a declarat Traian Basescu.

Beneficiile reformei


Presedintele si-a argumentat decizia in principal prin urmarea intrarii in vigoare a “Tratatului de la Lisabona” – care implica Parlamentul Romaniei in deciziile PE. Pe langa aspectul Uniunii Europene, Basescu a adus si argumente pro in ceea ce priveste economia nationala si buna desfasurare a activitatii guvernamentale.

“Este doar un inceput de reformare a statului, iar statul trebuie sa fie parte a procesului de reforma. Trebuie sa facem mai mult pentru ca banii publici sa ajunga in programele de dezvoltare si nu sa fie consumate de un aparat de stat bugetofac. Sunt 2 comandamente fundamentale in continuarea reformelor: continuarea reformarii statului si reducerea cheltuielilor de functionare a statului – element esential pentru ca statul sa nu fie o povara pt contribuabili. Singura solutie pentru impingerea lucrurilor inainte este consultarea poporului. Un Parlament unicameral cu un numar mai mic de parlamentari cred ca raspunde nevoilor Romaniei.

Cititi mai multe aici.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Economiei: Furnizorii de gaze fac o golănie cu preţurile din oferte
Setari Cookie-uri