Discutiile dintre Romania si Ucraina pe tema combinatului Krivoi Rog, din care statul roman detine 28%, care urmau sa aiba loc in septembrie, in Ucraina, se amana cu cateva luni, din cauza alegerilor din tara vecina, a declarat directorul din cadrul ME, Petru Ianc.
"Intalnirea de la Kiev, din Ucraina, in legatura cu situatia combinatului de imbogatire a minereurilor acide cu continut de fier de la Krivoi Rog, din care Romania detine 28% din actiuni, nu a mai avut loc in aceasta luna, asa cum fusese anuntat. Aceasta din cauza ca trebuia sa aibe loc si o intalnire la nivel foarte inalt, adica intre presedintii celor doua tari, iar Ucraina ne-a solicitat sa amanam aceasta intalnire, din cauza alegerilor de la ei. Dar cu siguranta ne vom intalni in urmatoarele luni", a declarat directorul directiei de Politica Industriala si Competitivitate din cadrul Ministerului Economiei (ME), Petru Ianc, potrivit NewsIn.

Alegerile prezidentiale din Ucraina vor avea loc abia in ianuarie 2010.

Petru Ianc a mentionat faptul ca autoritatile romane asteapta sa vada ce decizie va lua Ucraina in legatura cu acest combinat, pentru ca si Romania sa ia apoi o hotarare.

Totodata, la urmatoarele discutii vor participa si reprezentanti ai Ministerelor Economiei, ai Finantelor Publice, ai Ministerului Afacerilor Externe, precum si ai Bancii Comerciale Romane, a mai spus Petru Ianc.

Directorul din cadrul ME spunea, la sfarsitul lunii iunie, ca Romania vrea sa-si vanda cele 28% din actiunile pe care le detine la combinat, intrucat si Ucraina, actionarul majoritar, vrea sa-si vanda participatia. "Ucraina doreste sa isi privatizeze cota de participare, cu conditia ca cine cumpara activele sa finalizeze combinatul. Daca Ucraina vinde, avem trei posibile variante: fie ne vindem si noi cota de participare, fie finalizam investitia alaturi de ceilalti actionari, insa acest lucru este imposibil, pentru ca nu sunt bani, fie pierdem tot", a afirmat Ianc atunci.

Ministerul roman al Economiei anuntase printr-un comunicat emis in luna iunie ca autoritatile romane si ucrainene urmau sa discute in luna septembrie, la Kiev, despre situatia combinatului Krivoi Rog, din Ucraina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri