Discutiile dintre Romania si Ucraina pe tema combinatului Krivoi Rog, din care statul roman detine 28%, care urmau sa aiba loc in septembrie, in Ucraina, se amana cu cateva luni, din cauza alegerilor din tara vecina, a declarat directorul din cadrul ME, Petru Ianc.
"Intalnirea de la Kiev, din Ucraina, in legatura cu situatia combinatului de imbogatire a minereurilor acide cu continut de fier de la Krivoi Rog, din care Romania detine 28% din actiuni, nu a mai avut loc in aceasta luna, asa cum fusese anuntat. Aceasta din cauza ca trebuia sa aibe loc si o intalnire la nivel foarte inalt, adica intre presedintii celor doua tari, iar Ucraina ne-a solicitat sa amanam aceasta intalnire, din cauza alegerilor de la ei. Dar cu siguranta ne vom intalni in urmatoarele luni", a declarat directorul directiei de Politica Industriala si Competitivitate din cadrul Ministerului Economiei (ME), Petru Ianc, potrivit NewsIn.

Alegerile prezidentiale din Ucraina vor avea loc abia in ianuarie 2010.

Petru Ianc a mentionat faptul ca autoritatile romane asteapta sa vada ce decizie va lua Ucraina in legatura cu acest combinat, pentru ca si Romania sa ia apoi o hotarare.

Totodata, la urmatoarele discutii vor participa si reprezentanti ai Ministerelor Economiei, ai Finantelor Publice, ai Ministerului Afacerilor Externe, precum si ai Bancii Comerciale Romane, a mai spus Petru Ianc.

Directorul din cadrul ME spunea, la sfarsitul lunii iunie, ca Romania vrea sa-si vanda cele 28% din actiunile pe care le detine la combinat, intrucat si Ucraina, actionarul majoritar, vrea sa-si vanda participatia. "Ucraina doreste sa isi privatizeze cota de participare, cu conditia ca cine cumpara activele sa finalizeze combinatul. Daca Ucraina vinde, avem trei posibile variante: fie ne vindem si noi cota de participare, fie finalizam investitia alaturi de ceilalti actionari, insa acest lucru este imposibil, pentru ca nu sunt bani, fie pierdem tot", a afirmat Ianc atunci.

Ministerul roman al Economiei anuntase printr-un comunicat emis in luna iunie ca autoritatile romane si ucrainene urmau sa discute in luna septembrie, la Kiev, despre situatia combinatului Krivoi Rog, din Ucraina.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ministrul Muncii: Impactul bugetar pentru plata șomajului tehnic, 4 miliarde lei
Setari Cookie-uri