Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are in pregatire un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care vrea sa obtina o finantare pentru ultimul trimestru al anului in valoare de 2,8 miliarde de lei, cu scopul de a scoate sistemul sanitar din criza.
“Vom cere Guvernului suplimentarea bugetului Sanatatii cu 2,8 miliarde de lei pentru sfarsitul de an, in speranta ca vom reusi sa acoperim necesarul de medicamente din spitale, dar si cheltuielile cu salariile si sporurile”, a declarat Irinel Popescu, presedintele CNAS, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Societatea Academica Romana.

Daca proiectul va fi aprobat, suma solicitata va proveni, de fapt, din bugetul alocat pentru 2010, ceea ce ar adanci si mai mult criza din sectorul sanitar. “Daca bugetul pe anul viitor va fi la fel, atunci nu vom rezolva nimic”, este de parere Irinel Popescu, subliniind ca fondurile alocate Sanatatii, de numai 3,2% din PIB, sunt insuficiente comparativ cu media de 6% din PIB la nivel european.

“Pentru a scoate sistemul din criza, este nevoie de un buget mai generos, iar asta se poate face prin largirea bazei de contribuabili, astfel incat sa se ajunga la 6,5-7% din PIB cel putin”, a mai spus oficialul CNAS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri