Primaria Capitalei va aloca inca 45 de milioane de lei pentru construirea viitorului stadion National, din fondurile altor lucrari de investitii in infrastructura, dupa ce suma initiala de 40 milioane de lei, prevazuta in bugetul municipalitatii pe 2009, a fost deja cheltuita.
Suma va fi directionata pentru lucrarile la stadion in baza unei hotarari ce va fi supusa la vot in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), anunta NewsIn.

La votarea bugetului pe 2009, consilierii PDL au propus suplimentarea sumei de 40 de milioane de lei cu 130 de milioane. Primarul general Sorin Oprescu a respins insa propunerea, subliniind ca fondurile suplimentare ar trebui sa vina de la guvern. Ulterior, Oprescu a avut mai multe intalniri cu premierul Emil Boc si a ajuns la intelegere cu acesta.

"Ca urmare a intelegerii cu guvernul, acesta va participa cu bani la efortul pentru terminarea Stadionului Lia Manoliu. Conditia este insa ca Primaria Municipiului Bucuresti sa gaseasca mai intai surse de finantare in bugetul propriu. Anul acesta, PMB a alocat aproape10 milioane de euro din bugetul propriu, dar suma minima necesara pentru ca stadionul sa fie inaugurat in 2011 este de 50 de milioane de euro. Am gasit solutii pentru inca 10 milioane de euro, adica echivalentul celor 45 de milioane de lei ce fac obiectul hotararii inclusa pe ordinea de zi a sedintei CGMB de miercuri", explica viceprimarul Mircea Raicu.

Potrivit lui Raicu, redirectionarea celor 45 de milioane este mai mult decat oportuna si pentru ca exista riscul ca sume de bani prevazute pentru investitii sa nu fie cheltuite.

Lucrarile la viitorul stadion National au inceput in toamna lui 2007, cand, dupa meciul cu Albania din preliminarii, a fost demontata simbolic o gradena. Noua arena va gazdui, in 2012, finala UEFA Europa League, fosta Cupa UEFA.

in proiectul de hotarare care va fi supus la vot miercuri se mai prevede alocarea a 55 milioane lei pentru Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), pentru subventia de tarif la transportul in comun, si un suplimentarea cu 39,6 milioane lei a fondurilor pentru lucrarile de investitii ale Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET). Banii pentru cele doua regii vor fi luati tot de la investitiile in infrastructura


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri