Agrostar anunta noi proteste, agricultorii fiind nemultumiti de negocieri

Agrostar va organiza un miting in 20 octombrie, la care sunt asteptati mii de agricultori, acestia fiind nemultumiti de rezultatele pichetelor de la sediul MAPDR si de la cel al Guvernului, a declarat presedintele Agrostar, Niculae Stefan.
“La Guvern nu ne-a chemat nimeni la discutii, desi au protestat circa 250-300 de crescatori de ovine si bovine. Noi am respectat programul, la ora 13.00 pichetul a incetat, insa nu ce oprim aici, vom continua cu mitingul deja anuntat pentru 20 octombrie”, a explicat Stefan, citat de NewsIn.

Circa 200 de agricultori au protestat in fata sediului MAPDR, nemultumiti de problemele cu care se confrunta sectorul agricol din Romania.

Acestia au purtat tricouri imprimate cu mesajul „Romania, the land of no choice" si au afisate pancarte cu diferite mesaje - „Salvati agricultura romaneasca”, „Vrem motorina pentru agricultura la pret european”, „Agriculura, prioritate doar in campania electorala”, „Guvernantii au distrus agricultura Romaniei”, cerand salvarea sectorului agricol.

Secretarul de stat in MAPDR, Aurelian Rosculete, a declarat, la iesirea de la intalnirea cu reprezentantii agricultorilor care au pichetat sediul MAPDR, ca o serie de cerinte ale acestora au fost deja rezolvate, pentru restul urmand ca ministerul de resort sa faca demersuri la celelalte ministere.

De asemenea, in fata Guvernului au protestat circa 250-300 de crescatori de ovine si bovine, potrivit reprezentantilor Agrostar.

Agrostar cere reducerea cu 50% a pretului la motorina din cel practicat la pompa, trecerea ANSVSA la MAPDR, acordarea de garantii guvernamentale de 100% pentru obtinerea de credite pentru realizarea investitiilor din PNDR, reducerea TVA la 5% pe intreaga filiera de produs (produs agricol, procesator, comerciant), plata la zi a tuturor restantelor financiare catre producatorii agricoli din ajutoarele de stat conform legislatiei in vigoare, inclusiv acordarea diferentei de curs valutar pentru platile pe suprafata, acordarea sprijinului financiar in sectorul legume -fructe(minimis) aferent anului 2009 catre formele asociative.

De asemenea, Agrostar cere transferarea, cu titlu gratuit, a pasunilor, fanetelor, cladirilor, instalatiilor si masinilor agricole din domeniul public sau privat al autoritatilor publice locale sau centrale sau al altor institutii ale statului catre forme associative, precum si facilitati pentru realizarea de investitii pentru construirea de depozite, silozuri zonale pentru sectorul horticol, cereale si plante tehnice, abatoare si puncte de verificare a sectorului zootehnic de catre asociatii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri