Vicepremierul Dan Nica a declarat astazi, inaintea sedintei de Guvern, ca face un apel la seful statului sa respinga cererea pentru revocarea sa formulata de premierului Emil Boc, iar in caz contrar ministrii PSD isi vor da demisia la 30 de minute de la semnarea decretului.
Nica a precizat ca ministrii PSD vor participa la sedinta de Guvern de astazi, insa nu vor da curs unei discutii in coalitie pana cand premierul Emil Boc nu-si va retrage cererea de revocare sau presedintele Traian Basescu nu o va respinge.

"Ati declansat aceasta criza politica printr-o masura care este total nelalocul ei, neargumentata, nejustificata, si incalcand protocolul pe care noi l-am incheiat in cadrul Parteneriatului pentru Romania, aveti datoria, domnule Boc si stimati membri ai PDL, sa reveniti la normalitate, asa cum erau lucrurile inainte de ziua de luni. Aceasta criza nu poate fi deblocata in absenta unei decizii a presedintelui Traian Basescu, de care depinde intrarea in normalitate, ca urmare a faptului ca propunerea de revocare se afla la domnia sa. Ori respinge cererea de revocare, ca nefiind intemeiata, pentru ca argumentele care au fost acolo invocate sunt argumente de copii de gradinita", a sustinut Nica, potrivit NewsIn.

Nica i-a transmis premierului ca poate avea si o a doua posibilitate de rezolvare a problemei. "In al doilea rand, premierul Boc si cu cei din PDL au la indemana solutia care este clara si simpla, revenirea la situatia de normalitate si retragerea cererii de revocare(...) In momentul in care cererea de revocare este semnata, va reafirm - pentru a inlatura intoxicarea jalnica pe care o tot fac cei de la PDL si careia cadeti victima si imi cer scuze pentru acest lucru - ministrii in frunte cu cei pe care-i vedeti aici au o decizie ferma, care este una categorica: in 30 de minute de la anuntarea acestui lucru isi vor depunde demisia", a mai declarat Nica.

De asemenea, vicepremierul a calificat drept un "ton batjocoritor" cel al lui Adriean Videanu, care a sustinut dimineata ca PSD trebuie sa-si asume criza politica pe care o declanseaza prin neparticiparea la sedintele coalitiei, iar in randul social-democratilor a invins "orgoliul", si nu "ratiunea".

Intrebat cat va astepta o decizie a presedintelui Traian Basescu, Nica a spus ca nu depinde de social-democrati. "Nu depinde de noi, noi am spus foarte clar care este pozitia noastra. Mai departe toate aceste lucruri depind de cei care sunt decidenti, presedintele Romaniei, care are cheia iesirii Romaniei din criza, si primul ministru, care din pacate nu mai are acest lucru, pentru ca in momentul in care a decis sa porneasca acest demers nu mai are decat varianta retragerii acestui demers", a mai spus Nica.

La declaratia vicepremierului Nica au luat parte ministrii PSD - Marian Sarbu, Constantin Nita, Ecaterina Andronescu, Ilie Sarbu, Cristian Diaconescu si Ion Bazac.

Citeste si Corina Cretu: Criza de la Bucuresti ne poate costa portofoliul de comisar european



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri