Peste 750.000 de bugetari vor participa la greva generala de luni

Peste 750.000 de salariati din invatamant, sanatate si adminitratie publica au aderat la greva generala din 5 octombrie, a declarat joi presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Ivatamant (FSLI), Aurel Cornea.
"Le vom cere copiilor sa ramana acasa, intrucat luni nu se vor tine ore, iar in cazuri exceptionale in care acestia vor veni la scoala vor fi supravegheati de catre cadrele didactice", a anuntat presedintele FSLI, Aurel Cornea, potrivit NewsIn.

Totodata, vicepresedintele Sanitas, Adrian Bara, a anuntat ca luni nu se vor mai face internari in spitale pentru cazurile curente, urmand sa-si desfasoare activitatea doar cadrele medicale care activeaza in serviciile de urgenta.

"Cei care sunt deja internati vor ramane in spitale, insa nu se vor mai face internari pentru cazurile curente. Vom asigura toate serviciile de urgenta pentru cei cu probleme majore. 120.000 de salariati din sanatate vor face greva", a spus Bara.

Totodata, activitatea din primarii, consiliile judetene, serviciile de taxe si impozite, trezorerii si finante publice va fi sistata luni, la greva generala urmand a participa aproape 100.000 de functionari publici si personal auxiliar din administzratia publica.

Politistii vor lucra luni, insa cu banderole albe pe mana, a anuntat presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Paraschiv Toader.

"Infractorii sa nu-si faca iluzii. Noi vom fi prezenti pe strada luni, insa vom purta banderole albe", a afirmat Toader.

Reprezentatii Aliantei Bugetarilor sustin ca la greva generala de luni au mai aderat alte trei federatii sindicale, iar numarul acestora a ajuns la 14.

Totodata, sindicalistii anunta ca vor participa la mitingul de protest din 7 octombrie, urmand ca in functie de raspunsul primit de la guvernanti sa ia in calcul si alte forme proteste.

Sindicalistii sunt nemultumiti de scaderea veniturilor angajatilor din sistemul bugetar odata cu intrarea in vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea in concediu neplatit timp de 10 zile a salariatilor din domeniul public in perioada octombrie - decembrie 2009 si de concedierea unui numar mare de salariati anuntata pentru anul 2010, se arata in comunicatul emis de Alianta Bugetarilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri