Ministrii care detin interimar un al doilea portofoliu iau un singur salariu, respectiv pe cel de la ministerul unde sunt titulari, a precizat Biroul de presa al Guvernului, informeza NewsIn.
"In privinta drepturilor salariale, ca am inteles ca exista o intrebare daca ministrii interimari la celelalte ministere vor fi platiti suplimentar, niciun ministru nu va primi niciun leu in plus pentru faptul ca asigura interimatul la un alt minister. Pentru ceea ce este platit in momentul de fata, atata va ramane ca suma de bani pe care o primeste, deci nimic in plus fata de ceea ce are in momentul de fata", a declarat Emil Boc.

Ministrii democrat-liberali care au preluat functiile interimare la ministerele care au fost conduse de social-democrati, nu au stiut sa raspunda intrebarii presei legate de suplimentarea veniturilor odata cu noile functii.

Atat ministrul Turismului, Elena Udrea, care a preluat si portofoliul Mediului, cat si ministrul Tineretului, Sorina Placinta, care a preluat Departamentul pentru relatia cu Parlamentul, au spus ca nu stiu daca vor primi bani in plus odata cu noile responsabilitati, aratand ca nu au fost interesate de acest aspect.

Singurii ministri ai Cabinetului Boc care nu au fost desemnati sa ocupe interimar vreun portofoliu sunt Mihai Stanisoara, ministrul Apararii, si Theodor Paleologu, ministrul Culturii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri