Ministrii care detin interimar un al doilea portofoliu iau un singur salariu, respectiv pe cel de la ministerul unde sunt titulari, a precizat Biroul de presa al Guvernului, informeza NewsIn.
"In privinta drepturilor salariale, ca am inteles ca exista o intrebare daca ministrii interimari la celelalte ministere vor fi platiti suplimentar, niciun ministru nu va primi niciun leu in plus pentru faptul ca asigura interimatul la un alt minister. Pentru ceea ce este platit in momentul de fata, atata va ramane ca suma de bani pe care o primeste, deci nimic in plus fata de ceea ce are in momentul de fata", a declarat Emil Boc.

Ministrii democrat-liberali care au preluat functiile interimare la ministerele care au fost conduse de social-democrati, nu au stiut sa raspunda intrebarii presei legate de suplimentarea veniturilor odata cu noile functii.

Atat ministrul Turismului, Elena Udrea, care a preluat si portofoliul Mediului, cat si ministrul Tineretului, Sorina Placinta, care a preluat Departamentul pentru relatia cu Parlamentul, au spus ca nu stiu daca vor primi bani in plus odata cu noile responsabilitati, aratand ca nu au fost interesate de acest aspect.

Singurii ministri ai Cabinetului Boc care nu au fost desemnati sa ocupe interimar vreun portofoliu sunt Mihai Stanisoara, ministrul Apararii, si Theodor Paleologu, ministrul Culturii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
2006: Privatizarea BCR - liderul pietei bancare romanesti
Setari Cookie-uri