Vicepresedintele AVAS il inlocuieste pe Mircea Ursache la sefia Autoritatii

Vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ioan Pavelescu (foto), a fost desemnat, prin decizia primului ministru, in functia de presedinte al Autoritatii, inlocuind-ul astfel pe Mircea Ursache, informeaza NewsIn.
"Pe data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul Mircea Ioan Pavelescu, vicepresedinte, exercita atributiile presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului", se arata in decizia primului ministru publicata joi in Monitorul Oficial.

De asemenea, Emil Boc a semnat si deciziile de eliberare din functii pentru vicepresedintii Andi-Petrisor Gaiu, Ion Minzina si Bogdan Cristian Georgescu.

Mircea Ursache a fost numit presedinte al AVAS in 27 ianuarie 2009, functie pe care a ocupat-o si in 2004. Din martie 2002 este presedinte-director general al SC World Trade Center Bucuresti SA si reprezentant in Adunarea Generala a World Trade Center Association Washington. A mai fost, in diferite perioade, membru al consiliilor de administratie ale societatilor de asigurari Astra si Omniasig, precum si presedinte al SC Victoria Business Plazza (1998-1999).

In mai 2007 a fost numit membru al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, ocupand locul lasat liber de unul dintre reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei, iar in noiembrie 2007 a preluat conducerea Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea, care revenea prin rotatie fiecaruia dintre cei sapte membri ai Consiliului, pentru cate o luna.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri