Premierul Emil Boc a declarat ca secretarul de stat Gheorghe Gherghina, de la Ministerul Finantelor Publice, va ramane in functie deoarece nu a venit in minister pe pozitiile asumate de PSD, ci a fost cooptat ca independent, transmite NewsIn.
"Domnul Gherghina nu este al PSD-ului, ca sa lamurim acest aspect, el nu a venit pe pozitiile asumate de catre PSD, dansul a fost cooptat ca independent, ca o persoana cu expertiza in materie bugetara si va ramane ca atare. In rest, asa cum v-am spus, pe pozitiile pe care PSD le-a avut pe actul de guvernare, ele vor fi eliberate si nu se vor pune suplimentar numar de posturi, in conditiile in care exista aceste pozitii. V-am spus, in ministere vor fi maxim doi secretari de stat, in functie de particularitatile pe are le are fiecare minister", a afirmat Boc.

Intrebat daca ii va mentine in functie pe secretarii de stat sustinuti de PSD la Ministerul Finantelor Publice (MFP) si la Ministerul Muncii, ministrul Gheorghe Pogea a declarat, vineri dimineata ca: "Da, bineinteles. De la Finante nu pleaca nici un secretar de stat. Gheorghe Gherghina nu pleaca, Valentin Mocanu vine din randul sindicatelor. Sunt oameni care au expertiza", a spus Pogea.

Gheorghe Gherghina a mai fost secretar de stat in Ministerul Finantelor - responsabil cu bugetul - in timpul mandatului lui Mihai Tanasescu (PSD).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Setari Cookie-uri