Presedintele Traian Basescu a declarat, ieri, la Forumul Economic Roman, ca atat lumea politica, cat si comunitatea de afaceri au responsabilitati majore in declansarea si administrarea crizei economice, subliniind ca nu se poate descrie comunitatea de afaceri ca un "Fat-Frumos pe cal alb".
"As vrea sa nu fiu rautacios, e prea dimineata sa fiu rautacios, dar nici comunitatea de afaceri nu poate fi descrisa ca fiind Fat-Frumos pe un cal alb, deci cred ca si lumea politica si comunitatea de afaceri au responsabilitati majore pentru ce s-a intamplat in perioada crizei economice si factorii declansatori ai acestor crize uriase nu pot ramane in afara comunitatii de afaceri, ei acolo sunt", si-a inceput seful statului discursul rostit in cadrul lucrarilor Forumului Economic Roman, potrivit NewsIn.

Afirmatia sefului statului s-a legat de o gluma a unui antevorbitor legata de politicienii care sunt trecatori in timp ce comunitatea de afaceri ramane.

"Probabil de cele mai multe ori nu oamenii politici au gestionat banci in Statele Unite sau in marile puteri europene. De aceea cred ca si aici trebuie sa domine echilibrul. Si mari oameni de afaceri trec, nu numai oameni politici, odata cu crizele", a continuat presedintele.

Basescu a facut o prezentare ampla a masurilor guvernamentale anticriza, tinand sa sublinieze ca Executivul nu si-a propus niciodata, asa cum se arata la televizor, sa scoata tara din criza. Presedintele a vorbit despre ratiunile contractarii de bani de la FMI si CE, dar si despre succesul unor programe guvernamentale, cum ar fi "Prima Casa" sau garantiile de stat pentru IMM-uri si firme mari, precum Ford, Renault, Oltchim.

Presedintele a vorbit si despre legile asumate de Guvern, menite sa creeze cadrul pentru ca Romania sa reia imediat avantajele cresterii economice- legea salarizarii unitare, cea care vizeaza reducerea aparatului de stat, cele doua coduri, dar si actele care vor fi promovate in continuare de Guvern- o lege unitara a pensiilor si alte acte ce tin de modernizarea statului.

Basescu a asigurat ca Romania isi va relua cresterea economica, "probabil" de anul viitor, din trimestrul doi, aratand ca in semestrul trei al acestui an speciaistii romani estimeaza o scadere a PIB-uui cu 1% mai mica decat cea prognozata de FMI. "Se pare ca in ultimele zile leul nu se simte foarte bine, dar speram sa ne mentinem in marja stabilita", a mai apreciat seful statului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri