Peste 20.000 de sindicalisti vor bloca maine Piata Victoriei

Peste 20.000 de sindicalisti, reprezentand BNS, CSDR, CNSLR-Fratia si Cartel Alfa, vor participa maine la mitingul organizat in Piata Victoriei, intre orele 11 si 14, pentru a cere cresterea salariului minim si renegocierea legii unitare, a spus presedintele CNSRL-Fratia, Marius Petcu.

"Vom putea vorbi la sfarsitul zilei de miercuri de o participare de peste 20.000 de sindicalisti. De la CNSLR-Fratia vor participa 7.500-8.000 de persoane si ma astept ca si colegii nostri din energie sa fie alaturi de noi. Mitingul va avea loc intre orele 11 si 14, nu va fi un mars", a mai spus liderul syndical, potrivit NewsIn.

Pe de alta parte, vicepresedintele Cartel Alfa, Luca Octavian, a declarat ca sindicatele cer un salariu minim pe economie de 740 lei in 2010 si de 1.300 lei in 2014, "refacerea grilelor de salarizare din legea unica, in conformitate cu principiile si criteriile convenite, majorarea pensiilor, asigurarea protectiei lucratorilor aflati temporar fara loc de munca si dezvoltarea economiei nationale, in sensul sustinerii unitatilor economice".

Sindicalistii spun ca data de 7 octombrie a fost aleasa pentru organizarea mitingului din fata Guvernului, intrucat ea reprezinta "Ziua mondiala a muncii decente".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri