Boc: Daca renuntam la cele zece zile fara plata, riscam sa nu putem plati salariile

Premierul Emil Boc le-a atras atentia sindicalistilor ca, daca nu se gaseste intelegere in ce priveste acordarea celor zece zile de concediu fara plata, exista riscul punerii in pericol a platii pensiilor si salariilor.
"Nu avem probleme cu plata salariilor si pensiilor in 2009 si 2010, insa daca nu gasim intelegere in ce priveste dialogul putem pune in pericol plata acestora", a avertizat Boc sindicatele din Alianta bugetarilor la intalnirea pe care a avut-o astazi la Ministerul Muncii cu referire la cele zece zile de concediu fara plata, prevedere inclusa in Legea salarizarii.

Premierul a spus ca aplicarea prevederii privind cele zece zile de concediu fara plata nu va afecta modul de calcul la stabilirea salariilor pe 2010 si nici pensiile si vechimea in munca, relateaza NewsIn.

Emil Boc s-a aratat dispus sa promoveze o noua forma a Legii unitare de salarizare propusa de sindicalisti daca acestia se pun de acord si semneaza o noua ierarhizare a grilelor in limita fondurilor bugetare. "Le-am propus ca, daca ei intr-o saptamana sau o luna vin cu o noua ierarhizare a grilelor, insa sa se incadreze in banii pe care ii avem, si o semneaza, eu sunt dispus sa o promovez", a spus Boc.

Premierul a spus din nou ca salariile bugetarilor nu se vor reduce odata cu aplicarea Legii salarizarii, negand totodata informatia ca veniturile profesorilor ar scadea cu 40%.

Premierul Emil Boc a mai declarat ca o comisie special infiintata va discuta cu sindicatele, pana la sfarsitul lunii iunie, pentru imbunatatirea Legii salarizarii unice.

Emil Boc le-a cerut sindicatelor sa fie constiente de situatia economica si a spus ca nu exista "resurse financiare ascunse pe care Guvernul sa nu le puna la dispozitie".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri