Ministrul interimar al Muncii, Gheorghe Pogea, le-a spus sinducalistilor ca este dispus sa discute si 24 de ore din 24 ca sa fie evitate eventuale proteste in luna noiembrie, in perioada campaniei electorale, "pentru a nu da conotatii politice".
"Am facut apel la cei prezenti, le-am spus ca ministrul Muncii impreuna cu ceilalti reprezentanti ai guvernului au toata disponibilitatea de a dialoga. Suntem dispusi sa stam si 24 de ore la discutii, dar sa incheiem aceste lucruri pana in luna noiembrie, pentru a evita manifestarile pe perioada campaniei electorale, pentru a nu da conotatii politice", a afirmat Pogea, potrivit NewsIn.

El a amintit ca Legea unitara a salarizarii permite continuarea dialogului prin infiintarea unei comisii interministeriale ce are ca scop simplificarea acestei legi si corectarea anumitor deficiente dupa intrarea in vigoare a legii.

Pogea a atras atentia ca este foarte important ca salarizarea din sistemul public sa fie corelata cu cea din sectorul privat, subliniind ca, in prezent, cheltuielile de functionare ale statului, precum cele de personal si bunuri si servicii, sunt nepermis de mari.

"Le-am transmis sa aiba in vedere ca orice masura pe care o luam in sectorul bugetar trebuie sa tina cont de ce se intampla in sectorul privat. Poate ca cel mai mult au avut de suferit de pe urma acestei crize cei din sectorul privat. Angajatii din sectorul privat sunt cei care si-au pierdut locurile de munca si au dus la cresterea somajului", a spus Pogea.

Ministrul a dat din nou asigurari ca Guvernul are resursele necesdare penteru plata pensiilor, salariilor si pentru investitiile asumate in urma rectificarii bugetare.

De asemenea, el a precizat ca Guvernul va aloca in perioada urmatoare peste 600 milioane de lei pentru plata drepturilor salariale din sistemul sanitar, iar "pentru celelalte drepturi salariale castigate in instanta, plata acestora se va face esalonat in 2010, 2011, 2012".

Pe de alta parte, reprezentantii Aliantei Bugetarilor au declarat ca se vor intalni marti, cel mai probabil de la ora 10:00, pentru a se pune de acord asupra calendarului de proteste din perioada urmatoare.

"Vom continua protestele, ajungand chiar pana la forma extrema, greva generala in sistemul bugetar, intrucat astazi nu s-a rezolvat niciuna din problemele ridicate", a spus presedintele FSLI, Aurel Cornea.

Potrivit calendarului anuntat pana acum, dupa greva generala de luni ar urma un miting de protest miercuri, in Piata Victoriei, la care sunt anuntati peste 20.000 de sindicalisti.

Liderul Aliantei Bugetarilor, Vasile Marica, sustine ca la viitoarele proteste ale bugetarilor ar putea participa peste 900.000 de salariati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri