Cresterea numarului de locuri de munca nu va avea loc mai devreme de un an si jumatate, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

"Dupa perioadele de criza, reluarea cresterii numarului locurilor de munca are loc la sase luni de crestere consecutiva a PIB-ului cu 1%. In Romania, mai devreme de un an sau un an si jumatate nu putem vorbi de o reluare a cresterii numarului locurilor de munca. Pana atunci acesta va continua sa scada", a spus presedintele CNIPMMR, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, presedintele Comisie Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat in cadrul Sedintei Plenare a Comitetului Economic si Social European din 30 septembrie ca semnele de revenire a economiei europene au aparut, dar criza inca nu si-a produs toate efectele in domeniul pietei muncii, somajul va continua sa creasca, fiind posibila pierderea a 8,5 milioane de locuri de munca pana la sfarsitul anului viitor.

Conform datelor prezentate de presedintele Comisie Europene, tinerii sunt cei mai afectati de criza, din numarul total al absolventilor din 2008, 14% au solicitat intrarea in somaj.


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Reactie a Comisiei Europene in cazul Laurei Codruta Kovesi