Volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut in august 2009 fata de august 2008 cu 29,3% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 24,9%, potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica (INS).
Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele. Astfel, la lucrarile de reparatii capitale -43,1%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente -30,0% si la lucrarile de constructii noi -26,1%. De asemenea, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 42,3%, la cladirile nerezidentiale cu 26,7% si la constructiile ingineresti cu 23,9%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2009, comparativ cu luna august 2008, a scazut cu 24,9%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la toate componentele astfel: la lucrarile de reparatii capitale (-40,8%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-26,5%) si la lucrarile de constructii noi (-20,0%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la toate componentele la cladirile rezidentiale cu 38,5%, la cladirile nerezidentiale cu 24,4%, iar la constructiile ingineresti cu 21,6%.

August 2009 comparativ cu iulie 2009

Potrivit datelor INS, in august 2009, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a scazut fata de luna iulie 2009 cu 6,2%. Crestere s-a inregistrat la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+17,5%). Pe celelalte elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-10,6%) si la lucrarile de reparatii capitale (-10,5%).

Pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 21,6%, la cladirile nerezidentiale cu 2,0% si la constructiile ingineresti cu 0,5%.

Scaderi s-au inregistrat si la volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, respectiv -7,9%. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de reparatii capitale (-20,9%) si la lucrarile de constructii noi (-5,6%), scrie NewsIn.

La lucrarile de intretinere si reparatii curente s-a inregistrat o crestere cu 7,4%.

In ceea ce priveste tipurile de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale cu 22,3% si la constructiile ingineresti cu 4,4%. La cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 0,1%.

Perioada 1 ianuarie - 31 august 2009 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2008

In primele opt luni din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 13,3%. Pe elemente de structura s-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-24,1%), la lucrarile de reparatii capitale (-23,0%) si la lucrarile de constructii noi (-8,0%).

Datele INS arata ca pe tipuri de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 18,3%, la cladirile nerezidentiale cu 12,4% si la cladirile rezidentiale cu 3,5%.

In perioada 1 ianuarie - 31 august 2009, comparativ cu primele opt luni din 2008, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 8,9%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi la toate componentele - la lucrarile de intretinere si reparatii curente -20,1%, la lucrarile de reparatii capitale -18,5% si la lucrarile de constructii noi cu 2,5%.

Pe tipuri de constructii au fost scaderi la constructiile ingineresti cu 15,1% si la cladirile nerezidentiale cu 6,8%. La cladirile rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 1,6%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri