Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) solicita dublarea bugetului pentru anul viitor, la 19 miliarde lei, de la 11 miliarde lei in 2009, a declarat ministrul de resort Radu Berceanu.
De asemenea, MTI cere in proiectul de buget dublarea sumelor acordate transportului feroviar pentru 2010, comparativ cu anul 2009. "In proiectul de buget pentru 2010 se prevede pentru transportul feroviar o suma dubla fata de cea din 2009. Anul acesta am primit 1,866 miliarde lei, iar pentru la anul solicitam 3,706 miliarde lei", a spus Radu Berceanu.

Acesta a precizat ca a solicitat si o marire a subventiei acordate la CFR Calatori, de pana la 1,2 miliarde lei, fata de 678 milioane lei, in 2009. "In proiectul de buget a fost introdus un nou capitol, si anume, reparatiile la infrastructura feroviara publica pentru care solicitam 800 milioane lei", a mai spus Berceanu, potrivit NewsIn.

Totodata, ministru a mentionat ca s-a solicitat si dublarea sumei acordate investitiilor agentilor economici cu capital de stat, de la 576 milioane lei la un miliard de lei. "Aceasta dublare a sumelor pentru transportul feroviar este destinata numai pentru investitii, iar daca vom primi mai multi bani va trebui sa fim atenti sa fie cheltuiti in directia investitiilor sporirii vitezei (n.r. viteza de circulare a trenurilor) si confortul calatorilor", a adaugat ministrul de resort.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri