Executivul a decis acordarea unui sprijin financiar de 160 milioane lei operatorilor economici care produc, transporta si distribuie energie termica in sistem centralizat catre populatie, in scopul asigurarii alimentarii cu energie termica si apa calda pe timpul iernii, a anuntat premierul Emil Boc.
Sumele au fost alocate bugetelor localitatilor Arad, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Resita, Targoviste, Gheorgheni, Deva, Iasi, Tg. Mures, Caracal, Alexandria, Rm Valcea, Focsani, Tulcea, Mizil, Turnu Magurele, Cluj Napoca, Calafat si Videle, conformn NewsIn

Autoritatile locale urmeaza sa distribuie sumele catre operatorii economici, in baza unei scheme de ajutor de stat.

Cele 160 de milioane de lei se acorda din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului.

In urma cu aproape doua saptamani, Guvernul a adoptat un act normativ prin care a alocat bugetelor locale alte 75 de milioane de lei pentru operatorii economici care asigura energia termica pentru populatie. Suma este destinata platii "obligatiilor restante pe care 40 de unitati producatoare de energie termica din intreaga tara le au catre bugetul de stat, pana la data de 31 august 2009", anunta atunci ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri