Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat ca nu se poate vorbi despre o crestere certa a economiei in 2010, el luand in calcul atat o crestere a produsului intern brut (PIB) cu 0,5%, cat si o scadere a acestuia cu 0,5%, potrivit declaratiilor facute ieri seara.
"2010 este, inca, un an in care nu putem vorbi despre o crestere economica certa. Discutam [despre o crestere] in jurul valorii 0, poate sa fie +0,5, -0,5", a spus Pogea, potrivit NewsIn.

Guvernul ia in calcul o contractie economica de 8,5% pentru acest an si o valoare a PIB de 497,3 miliarde lei. Anul trecut, valoarea PIB-ului Romaniei a fost de 504 miliarde lei (136,8 miliarde euro).

Fondul Monetar International (FMI) anticipeaza, de asemenea, o scadere a economiei Romaniei cu 8,5% in acest an si se asteapta sa revina pe crestere in 2010, cu 0,5%.

Cele mai recente proiectii economice pentru Romania

- FMI mizeaza pe faptul ca economia Romaniei revine pe plus in 2010;

- Comisia Nationala de Prognoza estimeaza ca Romania va iesi din recesiune in trimestrul II din 2010;

- Capital Economics vede recesiune si in 2010; analistii institutiei spun ca optimismul privind revenirea Romaniei este "prematur";

- guvernatorul Mugur Isarescu estimeaza ca economia se pune pe picioare in T4;

- economistii grupului ING se asteapta la o recesiune in "U" in cazul Romaniei;

- Raiffeisen: economia romaneasca - cel mai de jos nivel, in trimestrul IV;

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri