"Sunt peste 600 de milioane euro cheltuite deja de alte tari din Uniunea Europeana din fondul destinat agriculturii in perioada de criza, insa noi nu am reusit sa accesam niciun ban", a declarat marti, la inaugurarea Expozitiei Internationale Indagra Farm, presedintele Camerei de Comert si Industrie din Arad (CCIA), Nicolae Bacanu, citat de NewsIn.

Bacanu a mai spus ca pentru accesarea fondurilor europene din agricultura statul ar trebui sa sprijine mai mult fermierii si sa incurajeze gruparea acestora in forme asociative.

De asemenea, acesta a mai evidentat faptul ca agricultorii de rand intampina dificultati in accesarea fondurilor din Programul National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR), adaugand ca aceste finantari sunt consumate in special de marile firme de profil.

"Este un program care poate fi folosit in special de firmele mari, care pot sa-si realizeze proiectele, insa cand vine vorba de micul fermier, acesta ajunge foarte greu sa beneficieze de aceste sume. Statul ar trebui sa ia exemplu european si sa se implice mai mult si sa incurajeze crearea de forme asociative in randul producatorilor, pentru ca in prezent forndurile europene nu reusesc sa salveze taranul roman", a mai spus presedintele CCIA.