Presedintele Traian Basescu a anuntat astazi ca propunerea sa de premier este Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
Presedintele Traian Basescu a declarat astazi ca propunerea ca Lucian Croitoru sa fie desemnat premier corespunde dezideratelor partidelor care au dorit un sef de Executiv desemnat, mai putin PDL, care a dorit un om politic pentru aceasta functie.

Basescu a mai spus ca Lucian Croitoru i-a facut o impresie de "profund profesionist" si ca nominalizarea sa corespunde dezideratului de a avea un premier cunoscator al problemelor economice."Sigur, el va trebui sustinut de partide", a spus Basescu.

In conditiile in care PSD, PNL, UDMR, PC si minoritatile i-au propus lui Klaus Johannis sa fie propunerea acestora de premier, propunere pe care primarul de Sibiu a acceptat-o, Basescu a venit si el tot cu o solutia unui tehnocrat si a unui Guvern din care sa faca parte politicieni din mai multe partide, care sa dureze pana dupa alegerile prezidentiale.

Oferta presedintelui se doreste un punct de plecare pentru negocieri viitoare intre solutiile inaintate de PDL si Traian Basescu si cele prezentate de noua majoritate parlamentara.

“Va multumesc pentru increderea pe care mi-o acordati. Va asigur ca voi face tot ce imi sta in putinta sa duc la bun final acest mandat”, a spus astazi Lucian Croitoru.

“S-a spus despre mine ca sunt inginer si vreau sa corectez acest lucru: sunt economist, mi-am inceput activitatea in mediul academic. In 2003 am fost desemnat sa merg la FMI. Am trecut de interviul celor de acolo, dupa care m-am intors in Romania, la BNR”.

El a mai spus ca doreste sa infaptuiasa reforme structurale si sa ia acele decizii care sa duca la un nivel de trai pentru romani cat mai apropiat de cel al UE. De asemenea, trecerea la euro in 2014 este un alt angajament pe care si l-a luat premierul desemnat.

Croitoru a mai declarat ca in cursul acestei zile, dupa ce va merge la BNR, va merge la Palatul Victoria, pentru a discuta cu Emil Boc.

"Acum este evident ca o prioritate pe termen scurt este efectuarea unor alegeri democratice. Cel putin la fel de de important este continuarea angajamentelor noastre cu UE, FMI si Banca Mondiala. Este o necesitate stricta: criza financiara a atins Romania profund, mai mult decat ne-am asteptat".

“Pe termen lung, trebuie sa avem adoptata legea responsabilitatii fiscale, o lege care trebuie sa arate viziunea Guvernului privind finantele publice, pe termen de 3 sau 4 ani. Obiectivul pe termen lung al Romaniei este convergerea catre nivelul de trai care se inregistreaza in Uniunea Europeana”, a mai spus Croitoru.

Croitoru, BNR: Scaderea increderii in Romania, baza recesiunii

Deteriorarea increderii in economia romaneasca va sta la baza recesiunii "substantiale" in trimestrele II si III, in conditiile in care s-a manifestat cu o intarziere de 6 luni in cazul Romaniei, considera consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru. Citeste mai mult aici.

Cum explica consilierul lui Isarescu cele trei decizii luate de BNR

Citeste si testimonialul scris de Lucian Croitoru pentru publicatia Wall-Street: Lucian Croitoru, BNR: Nu ai cum sa nu asezi wall-street.ro in My Favorites

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri