Boc a dat asigurari ca, in prezent, nu exista probleme cu plata pensiilor si salariilor, insa situatia va fi dificila la finele lunii noiembrie si in decembrie, daca nu sunt respectate angajamentele internationale: adoptarea Legii sistemului de pensii, a Legii responsabilitatii fiscale si daca Legea bugetului de stat nu este trimisa la Parlament.

Boc a spus ca, pana in trimestrul al III-lea, Guvernul s-a achitat de toate obligatiile asumate prin acordurile cu FMI si CE si a precizat ca, la 1 octombrie, deficitul bugetar era de 5,04 din PIB, in conditiile in care Acordul cu FMI permite un deficit de 5,05%, potrivit NewsIn.

Emil Boc a adaugat ca nu are "niciun temei" pentru a confirma datele secretarului de stat din Ministerul Muncii, Mihai Seitan, potrivit caruia numarul somerilor poate ajunge la 1 milion in 2010, si spune ca numarul bugetarilor care vor fi concediati va fi decis in functie de resursele financiare.

"In functie de cati bani vom avea, vom decide in 2010 exact numarul de personal, nu exista o cifra prestabilita. Este vorba despre economii care se fac, nu despre persoane. Nu exista in niciun acord semnat de Romania o cifra prestabilita de concedieri", a declarat Boc, intrebat cati bugetari vor fi concediati.

Premierul in exercitiu a mai spus ca nu poate confirma informatia lansata joi de Mihai Seitan - fostul sau consilier, actual secretar de stat in Ministerul Muncii - potrivit caruia in Romania ar putea fi 1 milion de someri in 2010.

"Nu pot sa confirm asa ceva pentru ca nu am niciun temei sa confirm acest lucru", a spus Boc. Intrebat daca numarul de someri va fi mai mare sau mai mic, premierul in exercitiu a declarat ca, in opinia sa, acesta va fi mai mic decat cel estimat de Seitan, dar nu a prezentat o cifra.