Presedintele Traian Basescu a declarat ca, in cazul in care Lucian Croitoru nu va primi votul de investitura al Parlamentului, va numi un alt premier, de data aceasta politic, din randul partidului cu cel mai mare numar de parlamentari.
"Nu am nicio alta solutie decat sa respect votul din alegerile din 2008 si sa desemnez un al doilea premier, de data aceasta politic", a spus seful statului intrebat de postul public de televiziune ce va face daca Lucian Croitoru nu trece de votul Parlamentului.

Traian Basescu nu a dorit sa faca public numele unui alt premier pe care il va desemna in aceasta situatie. "Din partidul cu cel mai mare numar de parlamentari, dar nu va pot spune numele", a spus seful statului. [Vezi declaratia aici]

Traian Basescu l-a desemnat ieri pe Lucian Croitoru sa formeze un nou Guvern. El a explicat faptul ca a avut de ales din trei propuneri. Una dintre propuneri a fost a lui, "bazata pe profesionalism , experienta, cunoasterea institutiilor intrenationale".

O alta propunere a venit din partea PDL, Basescu precizand ca democrat-liberalii au propus un om politic.

Cea de-a treia propunere a fost cea sustinuta de PSD-PNL-UDMR, facuta deja publica in persoana lui Klaus Johannis.

Structura Parlamentului in urma alegerilor din 2008:


PD-L - 115 mandate in Camera Deputatilor si 51 in Senat
PSD si PC -114 in Camera si 49 in Senat
PNL - 65 in Camera si 28 in Senat
UDMR - 22 in Camera si 8 in Senat
Minoritati nationale - 18 mandate de deputat

Urmeaza 10 zile de foc pentru Lucian Croitoru

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri