"Eu sper sa nu ajungem la o alta solutie, extrem de important pentru Romania ar fi ca acest Guvern sa treaca. Nu mai vin la intrebarea de ce a trebuit sa cada un Guvern cu o luna inainte de alegeri si cu perioada de evaluare a Romaniei pe acordul cu Fondul si cu UE, nu mai intreb acest lucru, dar este esential sa actionam rapid pentru rezolvarea problemelor urgente de finantare ale Romaniei pentru luna noiembrie, decembrie, implicit pentru perioada de iarna", a spus presedintele, citat de NewsIn.

Intrebat ce va face in cazul in care Guvernul format de Croitoru nu va primi girul Parlamentului, Basescu a subliniat ca este obligat de Constitutie sa faca o noua nominalizare.

"Daca acest Guvernu nu trece de Parlament, ma obliga Constitutia sa nu stau sa vad ce s-o intampla, trebuie sa incerc si o alta varianta, dar sper sa rezolvam stabilitatea politica cu acest Guvern", a spus presedintele, mentionand ca urmatorul premier "va fi din partea partidului cu cele mai multe locuri in Parlament, asa cum a decis electoratul la alegerile din 2008".