Presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania mai are sanse la obtinerea postului de comisar european pentru agicultura, dar sansele au scazut in lipsa unui ministru de externe.
"Sigur ca mai avem sanse (la obtinerea postului de comisar european pentru agricultura, n.r.), insa ni le-am redus singuri neavand un ministru de externe. Pentru obtinerea acestui post aveam nevoie, totusi, de o politica de aliante," a declarat presedintele Traian Basescu, citat de NewsIn.

Guvernul l-a nominalizat, pe data de 12 octombrie, pe Dacian Ciolos pentru functia de comisar european.

Ministrul interimar de Externe, Catalin Predoiu, explica atunci ca sunt si alte state care merg pe candidaturi unice.

"As vrea sa adaug ca, in ceea ce priveste desemnarea comisarului, fiecare stat are o strategie. Mai sunt si alte
state care merg pe candidaturi unice. Alte state au desemnat mai multe persoane. Deci fiecare isi construieste o strategie corespunzatoare a propriilor interese. Mai sunt si situatii in care statele isi anunta public o anumita candidatura si de fapt in negocieri diplomatice, dupa cum am constatat direct foarte recent, merg pe o alta varianta. Este un proces care se desfasoara prin negocieri intense mai degraba la nivelul UE. Nu trebuie scapat din vedere ca mandatul de comisar nu este unul national. Comisarul reprezinta Comisia, deci nu este un mandat national si trebuie sa avem in vedere acest lucru cand luam in discutie subiectul", a atras atentia Catalin Predoiu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri