Croitoru: Voi cere PSD sa faca trei propuneri pentru Interne

Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat astazi ca va merge la intalnirea de maine cu PSD, PNL, UDMR si minoritati anuntand ca va solicita PSD sa faca trei nominalizari pentru postul de ministru de Interne.
Declaratia lui Croitoru vine dupa ce liderii PSD au declarat ca intentia presedintelui Basescu si a PDL este de a-l pastra pe Vasile Blaga la MAI, pentru a superviza organizarea alegerilor.

Lucian Croitoru anuntase sambata programul negocierilor cu partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern. Acestea urmau sa aiba loc astazi si maine, la sediile formatiunilor politice, singura incertitudine fiind legata de intalnirea cu liderii Aliantei PSD+PC.

Negocierile cu liderii opozitiei au fost amanate pentru maine.

Ma simt incurajat, PDL s-a aratat "flexibil" pentru o formula de guvernare


Lucian Croitoru a mai spus astazi, la finalul intalnirii cu liderii democrat-liberali, ca favorizeaza varianta unui Executiv care sa beneficieze de o majoritate parlamentara, a doua varianta fiind un Guvern de uniune nationala.

Lucian Croitoru a afirmat ca nu a discutat cu conducerea PDL numarul de ministere care ar putea reveni fiecarui partid, exceptie facand Ministerul de Interne, minister pe care Croitoru intentioneaza sa-l propuna social-democratilor. "Mi-as fi dorit sa incep negocierile cu PSD. Ele vor avea loc la Palatul Parlamentului, maine, la ora 14.00. O sa le cer doua-trei nominalizari pentru postul de ministru de Interne", a declarat Croitoru, potrivit NewsIn, preluat de 9AM.

Referitor la continutul discutiilor cu democrat-liberalii, premierul desemnat a spus ca le-a transmis ca prioritara pentru el este gestionarea finantelor publice. "Le-am transmis cat de clar am putut ca tot ce urmeaza in Romania-alegerile, evolutia sectorului privat s.a.m.d., depinde de buna gestiune a banilor publici. Trebuie o extrem de atenta grija cu finantele publice in urmatoarele luni", a spus Croitoru.

O tara, trei saptamani de criza politica si trei guverne paralele


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri