China va acorda Romaniei 0.5 mil. euro nerambursabili

Guvernul chinez acorda Romaniei o finantare nerambursabila de circa 500.000 euro pentru proiecte din sectorul agriculturii si domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, in baza unor acorduri semnate ierii de catre reprezentantii celor doua Guverne.
"Romania si China vor semna marti 20 octombrie, o serie de acorduri privind colaborarea bilaterala in sectorul agriculturii si domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, prin proiecte pentru care partea chineza va asigura o finantare nerambursabila de circa 500.000 euro", a anuntat premierul interimar, Emil Boc, citat de NewsIn.

Reprezentanti ai firmelor din Romania si China au semnat, luni, la Forumul Economic si Comercial Romano-Chinez, contracte in valoarea totala de 70 milioane dolari, potrivit reprezentantilor Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).

China este cel mai important partener comercial al Romaniei din zona asiatica. La sfarsitul anului trecut, volumul schimburilor comerciale dintre cele doua tari a totalizat 3,8 miliarde de dolari, iar la 31 august 2009 relatiile comerciale bilaterale anuale s-au cifrat la 1,7 miliarde dolari.

Balanta comerciala este defavorabila Romaniei cu 1,34 miliarde dolari. Investitiile realizate in Romania de cele 9.500 de firme cu capital chinez inregistrate au totalizat 330 milioane dolari, China plasandu-se astfel pe locul 17 in ceea ce priveste investitiile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri