Premierul desemnat Lucian Croitoru a prezentat componenta guvernului pe care o va trimite in Parlament pentru votul de incredere.
"Am hotarat sa imi asum raspunderea de a duce la indeplinire mandatul pe care mi l-a incredintat presedintele Romaniei", a declarat Lucian Croitoru, adaugand ca a avut intalniri cu toate partidele.

"Este un mit ca in Romania eventuale derapaje ale politicii fiscale pot fi suplinite de Banca Nationala. Vreau sa ii asigur pe toti ca eu voi fi un premier care va face toate eforturle posibile pentru a veni cu solutii la problemele actuale", a spus Croitoru, potrivit televiziunilor de stiri.

Din Guvernul demis au fost pastrati 7 ministri.

Componenta Guvernului Lucian Croitoru

Gheorghe Pogea – Ministru de Finante
Emeric Florin Saghi – Ministrul Administratiei si Internelor
Radu Berceanu - Ministrul Transporturilor si Comunicatiilor
Bogdan Aurescu - Ministrul de Externe
Adriean Videanu – Ministrul Economiei si Comertului
Daniel Funeriu – Ministrul Educatiei, Tineretului, Cercetarii si Sportului
Vasile Blaga – Ministrul Dezvoltarii si Turismului
Mihai Seitan – Ministrul Muncii
Mihai Stanisoara – Ministrul Apararii
Catalin Predoiu – Ministrul Justitiei
Adrian Radulescu – Ministrul Agriculturii
Cristian Vladescu – Ministrul Sanatatii
Teodor Paleologu – Ministrul Culturii
Sulfina Barbu – Ministrul Mediului

Ce a mai declarat Lucian Croitoru:

"Am primit asigurari atat de la PDL, cat si de la presedintele Romaniei ca, avand in vedere imprejurarile economice actuale, voi fi investit de o majoritate parlamentara. Acesta a fost un bun temei pentru mine si am format un guvern capabil".

"Am trimis la parlament astazi programul de guvernare precum si lista de ministri si ministere. Echipa pe care am format-o va fi supusa curand judecatii corplui legiuitor."

"Au mai ramas 2 luni si o saptamana pana la sfarsitul anului si vreau sa va spun ca starea financiara a tarii este sub control. "

"In plan financiar, in ceea ce priveste finantarea bugetului in urmatoare a perioada nu este loc de nicio intarziere pentru a evita un derapaj economic in Romania"

"Nu doar constructia bugetara pe anul 2010, ci nenumarate alte probleme fac necesara implicarea directa premierului, nu numai ministrului finatelor sau al muncii sau a alor ministrii."

Dupa intalnirea cu premierul desemnat Lucian Croitoru, PNL, PSD, UDMR si grupul minoritatilor i-au transmis acestuia ca nu a gasit majoritatea pe care o cauta in Parlament si ca ar trebui sa-si depuna mandatul.

Lucian Croitoru a avut, potrivit Constitutiei, zece zile in care sa negocieze cu partidele politice si sa-si elaboreze programul de guvernare si echipa guvernamentala.

Cine sunt doi dintre ministrii "noi" propusi de Croitoru

Mihai Constantin Seitan a ocupat postul de Consilier de Stat pentru munca si protectie sociala.

Seitan a fost presedinte al Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale si unul dintre cei care au dezvoltat sistemul de pensii private din Romania.

Din 2007 pana in 2008, el a detinut sefia Fincop Broker de Pensii Private.

Bogdan Lucian Aurescu este un diplomat de cariera roman, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe si profesor universitar la Universitatea din Bucuresti

El a fost agentul Romaniei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga in procesul Romaniei contra Ucrainei de la Curtea Internationala de Justitie (CIJ) de la Haga pentru delimitarea platoului continental din Marea Neagra.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri